Ple ordinari 24/10/2016

Nota de premsa ple ordinari  24/10/2016

Aquest és el resum de les intervencions més destacades dels nostres regidors en el ple ordinari del passat dilluns dia 24 d’octubre de 2016:

Més d’un any després de  la presa de possessió, l’equip de govern ha portat a debat el Pla d’Acció Municipal (PAM), el document on s’especifiquen les línies programàtiques i d’actuació d’aquest mandat. El fet que l’equip de govern continuï posant l’accent en la política de les pedres i no en les persones, ha sigut determinant perquè des de la CUP-SP hi haguem votat en contra. A banda de denunciar la manca de polítiques socials, també hem destacat el fet que el PAM no faci cap esment a temes tan importants com el futur del Carnaval o la adequació de la xarxa del clavegueram. Malgrat aquest vot en contra hem ratificat la nostra voluntat de continuar aportant propostes al ple i de recolzar aquelles que creguem que siguin d’interès general.

En aquest ple també s’han debatut les ordenances fiscals per al nou exercici. Des del nostre grup hem aportat fins a 10 propostes de les quals l’equip de govern només n’ha incorporat una. Pel que fa a les nou restants hi ha el compromís de treballar-les i fer el possible per incorporar-les a partir de l’any vinent. Bàsicament els canvis que hem proposat des de la CUP-SP es basen en l’aplicació d’unes taxes progressives on la renda fixa què ha de pagar cada contribuent. Qui més té, més paga. També hem proposat mesures contra l’especulació com ara gravar els pisos sense persones empadronades. Mesures verdes com aplicar bonificacions a l’impost de les deixalles si s’utilitza la deixalleria, o d’altres de clarificació de criteris per exemple fixant una normativa per a les contribucions especials. Especialment destacable és el fet que per primer cop en tota la seva història l’ajuntament aplicarà criteris de tarifació social, un aspecte que només la CUP-SP i Iniciativa Verds portaven en el seu programa polític durant la campanya i que portem reivindicant des de l’inici del mandat. El nostre vot ha ser d’abstenció.

Hem portat a ple una moció que finalment s’ha aprovat amb tots els vots a favor per tal que es col·loquin cartelleres i que es reservin certs espais per a les entitats. En aquesta proposta també es recull la voluntat d’engegar un procés participatiu entre les entitats perquè ajudin a definir les necessitats actuals. La iniciativa també recull la voluntat d’estudiar la possibilitat de col·locar panells electrònics informatius en equipaments públics.

També hem lamentat el fet que l’equip de govern hagi tombat conjuntament amb el PSC, una moció a favor del referèndum i del procés participatiu per a la nova república. Igualment hem criticat que l’alcalde hagi denegat al ple en benefici propi, la potestat de declarar la utilitat pública de béns immobles contravenint. Hem denunciat el risc i la manca de transparència que comporten atribucions com aquestes.

En el torn de prec i preguntes ens hem interessat per l’assistència del regidor Manel Romans en unes jornades enfocades a la remunicipalització de serveis i pel fet que el Pla de Barris ja tingui data de caducitat. Ens preocupa que la que és una de les línies principals de finançament es tanqui a partir de 2017 i que l’equip de govern hagi basat en aquesta bona part de la seva obra de govern.

Qualsevol aclariment o aportació que vulgueu fer al respecte la podeu fer aquí mateix o enviar un mail a [email protected]