Ple ordinari 27/03/2017 i extraordinari 3/04/2017

Ple ordinari 27 de març de 2017

Resum de les intervencions més destacades dels nostres regidors en el ple ordinari del dilluns dia 27 de març de 2017:

El nostre grup es va votar en contra dels plans pressupostaris 2018-2020 per no compartir-ne les prioritats ni les polítiques d’execució i gestió. Pel que fa a la pròrroga del pla de barris que es va aprovar en el ple, malgrat no compartir-ne la totalitat de les inversions, especialment la que fa referència a la Sala Polivalent però també d’altres com la connexió de les ribes del riu Ges, ens vàrem abstenir perquè el Pla de Barris no condicioni encara més les finances de l’Ajuntament de Torelló.

En el torn de precs i preguntes els nostres regidors vàrem interpel·lar al regidor de Medi Ambient sobre les mesures que s’estan prenent per pal·liar la concentració de nitrats a les fonts del municipi. L’informe emès per Grup de Defensa del Ter denúncia que per exemple la Font del Raig és una de les més contaminades d’Osona i un clar perill per la salut. Vàrem demanar més contundència des del Consell Comarcal i l’Ajuntament. També en aquesta apartat del ple, vàrem defensar la necessitat que es continuïn transcrivint les actes de plens per motius de transparència. Quan a partir del mes vinent es deixi de fer aquestes desapareixeran de l’abast dels motors de cerca que permeten recuperar, de manera àgil i eficaç la informació. Finalment també vàrem sol·licitar que s’estableixi un protocol comunicatiu del compte de Twitter @ajtorelló que no només deixa de banda l’oposició, sinó que només té en compte parts dels membres de l’equip de govern [veure vídeo al 9TV: minut 10:20].

 

Ple extraordinari 3 d’abril de 2017

En aquest ple es debatia un únic punt de l’ordre del dia, les contribucions especials que s’aplicaran als veïns del carrer Nou per les reformes que es faran a la via pública. El nostre grup va ser l’únic que hi va votar en contra mantenint el mateix posicionament que en els casos del carrer sant Bartomeu i el Corredor de can Reig. Per a nosaltres contínua sent imprescindible posar per escrit un protocol sobre aplicació de les contribucions especials. L’únic que cal fer establir una normativa que contempli els diferents escenaris que es poden donar i decretar com s’actuarà en cada cas, perquè el fet de no aplicar sempre els mateixos criteris alimenta la sensació de que s’estan fent “vestits a mida”. La no concreció d’aquest protocol denota manca de transparència i cap voluntat per resoldre aquest tipus de polèmiques [Per saber-ne més: article d’opinió relacionat del Regidor Lluís Toneu i Panicot].

Com a curiositat dir que aquest pot haver estat l’última sessió que s’hagi celebrat a la Sala de Plens actual, ja que segurament la pròxima reunió del Consistori ja es durà a terme a la Sala Noble de Can Parrella

Qualsevol aclariment o aportació que vulgueu fer al respecte la podeu fer aquí mateix o enviar un mail a [email protected]