Ple ordinari 28/11/2016

Resum de les intervencions més destacades dels nostres regidors en el ple ordinari del passat dilluns dia 28 de novembre de 2016:

El ple va aprovar a proposta nostra la moció de suport al regidor de Capgirem Vic Joan Coma. Malgrat la duresa de les negociacions en les quals l'alcalde Santi Vivet va mostrar una actitud especialment bel·ligerant envers nosaltres i els càrrecs electes encausats per la justícia espanyola, la proposta es va poder aprovar amb els únics vots en contra del PSC. L'Alcalde va posar en dubte el seu compromís amb el procés i arrel d'aquestes afirmacions li vàrem dir que potser no era la persona per estar al capdavant d'un consistori majoritàriament independentista. L'exigència de Convergència perquè es suprimís el punt en què es comunicava a l'Audiència Nacional l'acord de ple, va fer que conjuntament amb ERC acordéssim enviar-ho per compte propi per tal de fer possible l'acord [+info].

Criticàrem durament el mútuo acord establert entre l'empresa concessionària de l'obra de la Sala Polivalent i l'Ajuntament assenyalant les contradiccions de l'equip de govern, que per una banda condemna l'actuació de l'empresa i per l'altra decideix no sancionar-la perquè està lligat de mans i peus envers el finançament i el calendari del Pla de Barris. Fem responsables a CIU i especialment a FEM (contrari al projecte durant la campanya) de permetre que males praxis empresarials no tinguin cap conseqüència i constatem que fixar com a prioritat rebaixar el cost del servei té conseqüències negatives [+info].

En aquest sentit també vam mostrar el nostre desacord amb la licitació del servei de neteja de les dependències municipals. Altre cop més i malgrat els antecedents, s'ha primat la rebaixa econòmica directa o indirecta per sobre de qualsevol altre aspecte. Des del nostre grup entenem que aquest model afavoreix la precarietat laboral perquè fa que els treballadors de l’empresa guanyadora en paguin les conseqüències. Per a nosaltres cal recuperar el control directe de serveis, que com aquest, es poden gestionar d’una manera transparent, pública, comunitària i eficaç.

Arrel d'una petició del Col·lectiu Perquè No ens Fotin el Tren i per culpa de les dificultats que les entitats tenen per intervenir directament en els plens, conjuntament amb tots els grups vàrem presentar i recolzar una moció a favor de la racionalització dels horaris de la línia 3 [+info].

També ens vàrem adherir al Manifest Institucional per la commemoració del Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones, fent evident a més, com a grup, algunes mostres de micromasclisme (masclisme acceptat socialment) que es van viure en el propi ple.

Ens vàrem abstenir a l'hora d'actualitzar la retribució que l'empresa SOREA percebrà el 2017. La fórmula actual (1987) és una prova de la manca de transparència, el càlcul és molt complicat i críptic. No vàrem volem ser partícips de les regles de joc actuals perquè nosaltres treballem amb l'objectiu de canviar-les apostant per la remunicipalització del servei. Relacionat amb aquest punt, també vàrem proposar que el superàvit pressupostari es destinés a eixugar el deute pendent amb aquesta empresa pel fet d'haver delegat en ella el finançament de la potabilitzadora i garantir que no s'allargarà la concessió del servei actual.

Manifestàrem el nostre desacord en què una partida de 18.000 € destinada a la gent gran s'anul·lés en favor de la futura construcció de la passarel·la a la zona de la bardissa.

Ja en el torn de precs i preguntes sol·licitàrem retornar els diners abonats pels als veïns del nucli antic pels comandaments de pas de les pilones si aquestes es retiren; vàrem demanar si es faria una auditoria del servei de neteja que Fomento de Construcciones y Contratas porta a terme a Torelló després que s'hagin destapat diverses irregularitats comeses per aquesta empresa en altres ciutats; denunciarem altre cop més la deixadesa i brutícia d'espais com la Plaça Dr. Fleming del Barri de Montserrat i que la Regidoria de Comerç  aquest any no hagi impulsat les accions habituals durant la celebració del Festival de Cinema de Muntanya; interpel·làrem al regidor David Forcada (absent) perquè aclarís en el pròxim ple què volia dir que "l'espai dones s'havia eliminat per la seva filosofia" i finalment constatàrem que l'equip de govern no seria present a l'ajuntament durant la festivitat de la constitució.

Qualsevol aclariment o aportació que vulgueu fer al respecte la podeu fer aquí mateix o enviar un mail a [email protected]