Ple ordinari 29/02/2016

Aquestes foren les intervencions més destacades dels nostres regidors en el ple ordinari que es va celebrar ahir el vespre i que va començar amb un minut de silenci en memòria de la Muriel Casals:

  • Vàrem donar suport a les Bases Reguladores pel Servei de Neteja de Xoc a la Llar. Aquest és un servei adscrit a la regidoria de Benestar Social que s’encarrega de la realització de les tasques de neteja domèstica per mantenir les condicions higièniques dels habitatges de gent gran, famílies en situació de vulnerabilitat etc. Precisament perquè pensem que aquest és un servi prioritari, vàrem demanar a l’equip de govern a que, independentment de si hi ha subvenció de finançament extern o no, es destinin sempre els recursos necessaris per garantir el servei i per tant que no es depengui de plans d’ocupació temporals.

 

  • També ens vàrem abstenir en el punt on es modificava i prorrogava el Pla de Barris per no compartir-ne els objectius (priorització de la nova Sala Polivalent per sobre dels projectes socials).

 

  • Ens vàrem oposar a l’increment que preveu la nova ordenança reguladora de la taxa del servei d’aigua que finalment es va aprovar ahir. La nostra negativa no va ser tant per el preu final sinó per la manera com s’aplicaran les tarifes. Agafant com a referència l’últim estudi de l’ACA Torelló es situa en la franja mitja pel que fa al preu, per exemple paguem més que Vic però menys que Manlleu. Vam exposar que la factura de l’aigua suposa un 1,2% en el pressupost de les famílies però que aquest puja fins el 4,83% en les rendes mínimes, per això per nosaltres és imprescindible l’aplicació d’una tarifació social i així ho vàrem demanar a l’equip de govern. Igualment també vam defensar que es separessin els usos comercials dels industrials perquè entenem que la tarifa actual perjudica clarament al comerç, professionals lliberals i autònoms. Igualment vam demanar que es premiés més l’estalvi i que es gravés amb més contundència els consums que estan per sobre de la mitjana, ja que la tarificació actual provoca un augment en els consums reduïts. Aprofitant la sentència per la contaminació dels aqüífers de Torelló, vàrem demanar que les indemnitzacions revertissin en el servei d’aigua.

 

  • El nostre grup va votar a favor de la recuperació parcial de la paga extraordinària i paga addicional del complement específic del mes de desembre de 2012, dels empleats municipals de Torelló.

 

  • També vam donar suport a l’expedient de licitació i plecs contracte de gestió servei municipal de l’Escola de Música. Des del nostre grup valorem positivament que prevalguin criteris qualitatiu i tècnics per sobre del econòmics. Igualment, com també s’específica en el plec de condicions, defensem un model d’Escola de Música popular i oberta a tothom i no un espai encarat a crear futurs alumnes de conservatori. Durant la intervenció també vam reivindicar unes noves instal·lacions per a l’Escola perquè les del Fortià Solà no són les més adients, així com que es pugui aplicar criteris de tarifació social perquè tothom qui vulgui hi pugui accedir. Finalment, vàrem demanar per l’Escola d’Arts Plàstiques un tracte semblant al de la Música perquè entenem que ara mateix està en desigualtat de condicions i és un tema pendent d’abordar.

 

  • També ens vam oposar a la pròrroga contracte de serveis de neteja de locals i edificis de diversos serveis municipals perquè entenem que es caldria estudiar la possibilitat d’apostar per la gestió directa.

 

  • Tampoc vàrem donar suport a la modificació de l’ordenança reguladora del mercat de venda no sedentària de Torelló perquè permet al titular d’una parada cedir-la a dit després de cinc anys, evitant que el nou concessionari s’hagi de sotmetre a un concurs com ha de fer qualsevol persona que vulgui optar a una plaça.

 

  • Vàrem votar a favor de declarar Felip VI persona non grata malgrat que vàrem argumentar que caldria passar pantalla i tractar aquesta persona com un ciutadà més. La moció presentada per ERC es va aprovar amb la suma dels seus vots i els nostres. El PSC, CIU i FEM es van abstenir.

 

  • La moció presentada conjuntament per ERC, el PSC i el nostre grup per aclarir els fets transcorreguts en l’últim Carnaval en la zona de ball i per tal de millorar i garantir el seu futur, va ser desestimada pels vots contraris de l’equip de govern (CIU+FEM). El nostre grup, el primer en emetre un comunicat el passat dia 8 de febrer demanant una comissió d’investigació i defensant el Carnaval, va fer un esforç important per sumar el màxim de consensos i sumar l’equip de govern a la moció tal i com va reconèixer el mateix Santi Vivet. Malgrat tot no va ser possible. En la nostra exposició vàrem defensar la necessitat d’aplicar polítiques de transparència pel neguit que ha demostrat la ciutadania envers aquests fets: 9 denúncies, diverses entrades de queixa al registre de l’ajuntament i rebombori a les xarxes socials i a la premsa. Exposant diversos interrogants sobre el que va passar, vàrem argumentar que no aclarir els fets pot tenir conseqüències per la imatge del nostre Carnaval i també per l’Ajuntament com a màxim responsable de l’organització del ball. Finalment vàrem demanar a l’equip de govern que deixi de relacionar l’al·lusió al “Madrid Arena” amb l’oposició, perquè mai cap de nosaltres ha utilitzat aquest cas per comparar-lo amb el que va passar a Torelló. Lamentant que com a Consistori no haguem estat capaços de fer una declaració conjunta vàrem convidar a l’equip de govern a buscar noves fórmules per  replantejar-nos el Carnaval, i davant les seves queixes per haver presentat aquesta moció els vàrem recordar que el nostre paper d’oposició consistia en quelcom més que fer de “florero”.

 

  • En pro de la solidaritat internacionalista vàrem donar suport a la moció del PSC de suport als treballadors/es processats i per la derogació de l'article 315.3 del codi penal espanyol. També vàrem convidar als regidors del grup socialista a participar en les properes manifestacions i accions de protesta que hi hagin per aquest motiu.

 

  • Ja en el torn de precs i preguntes vàrem celebrar la convocatòria de la novena edició de la beca Segimón Serrallonga després que l’any passat quedés deserta. Com en altres ocasions i aprofitant aquesta convocatòria, vàrem demanar que la beca s’acompanyi d’activitats que permetin fer arribar l’obra i el llegat d’en Segimón al conjunt de torellonencs i especialment a les escoles. Desgraciadament la seva figura continua sent en bona part desconeguda entre els nostres veïns. La regidora de cultura va prendre nota del nostre suggeriment i va dir que procuraria aplicar-lo.

 

  • També ens vàrem interessar pels incidents registrats al carrer del Pont amb vianants que han patit caigudes provocades per l’alçament de la pilona. Igualment, també ho vàrem fer pels vehicles que han patit desperfectes pel mal funcionament de la pilona del carrer Ges Avall.  En aquest últim cas des de l’equip de govern va argumentar que la majora d’accidents eren fruit de les imprudències dels conductors afectats, tot i que va reconèixer que no sempre.

 

Qualsevol aclariment o aportació que vulgueu fer al respecte la podeu fer aquí mateix o enviar un mail a [email protected]

 

#‎FEM_HO  #‎CUPsistori