Ple ordinari 29/03/2016

Aquestes han estat les intervencions més destacades dels nostres regidors en el ple ordinari que s’ha celebrat avui al vespre i que ha començat amb un minut de silenci en record de les víctimes de Brussel·les, Lahore i Freginals:

  • Durant el debat sobre les contribucions especials per l’urbanització dels carrers Giravolt, Sau, Joan Deordal i Puigdassalit, hem tornat a reclamar a l’equip de govern que estableixi criteris uniformes i polítiques clares i transparents que regulin l’aplicació d’aquestes taxes. Hem tornat a demanar que es deixi d’actuar cas a cas per evitar el debat cada cop que els veïns han d’assumir aquestes despeses, i hem assenyalat com un mal exemple el que ha passat en els carrers sobre els quals girava el debat on el contenciós s’ha allargat durant diferents mandats. Tot i així hem votat a favor de les contribucions perquè tal i com hem apuntat que per nosaltres no són el mateix vies principals d’interès públic com pot ser el carrer Sant Bartomeu, que terrenys on les compres es van fer amb una sèrie d’avantatges econòmiques perquè no s’havia d’assumir el cost de la urbanització. Hem reivindicat la necessitat d’establir un reglament per escrit i propi de l’ajuntament ja que per exemple la remodelació del carrer Nou és a l’horitzó.

 

  • Aprofitant la ratificació del padró municipal que s’ha fet, des del nostre grup hem convidat a reflexionar sobre el per què estem perdent població. Sempre posem l’èmfasi en les persones nouvingudes però el padró indica que força gent està marxant de Torelló i això segurament és per la crisi.

 

  • Malgrat la nostra aposta per la municipalització de serveis hem recolzat la licitació pel transport adaptat per considerar-lo un servei imprescindible que cal mantenir i pel fet que per poder ser admès a la licitació caldrà estar inscrit com a Centre Especial de Treball (CET).

 

  • Ja en el torn de precs i preguntes hem lamentat el fet que l’episodi del Soldat del Puig s’hagi tancat en fals i hem emplaçat a la resta de grups a treballar per facilitar les dades de l’ADN del Soldat del Puig a les diferents famílies que estan buscant persones desaparegudes durant la guerra civil. Recollint el mal estar d’aquestes famílies, hem denunciat que la llei de fosses de la Generalitat del 2009 vulnera dos principis bàsics del dret internacional: no creuar les dades genètiques de la persona exhumada amb les dels milers de familiars que es troben recollides en el banc d’ADN impulsat per la Universitat de Barcelona i la Fundació Bosch i Gimpera. I per altra banda no conservar les restes del Soldat del Puig sine die per tal que les dades d’ADN es puguin comparar sempre que faci falta (en principi la llei de fosses diu que s’ha d’enterrar el cos a Torelló). Hem emplaçat a la resta de grups a no precipitar-nos i atendre les demandes d’aquests familiars que han presentat una querella internacional a Buenos Aires i han posat en ella el cas del Soldat del Puig com exemple. Tant l’equip de govern com ERC ha vist en bons ulls parlar-ne en el marc de la futura comissió que s’ha de crear per recordar el Soldat del Puig.
  • Hem alertat sobre les condicions de mala salubritat registrades en alguns carrers com a derivada dels excrements de coloms. Hem emplaçat a l’equip de govern a actuar sense aplicar mètodes de maltractament animal.

 

  • Hem preguntat sobre un estudi que va publicar el Punt avui en el qual es deia que a Torelló hi havia 114 pisos buits. Hem demanat a l’equip de govern quines mesures s’estaven aplicant per mirar de reduir-ne el nombre.

 

  • Finalment hem mostrat la nostra solidaritat amb el regidor de Vic Joan Coma Roura i hem manifestat la predisposició de tots els regidors del nostre grup a trencar els ous que facin falta. També hem mostrat la nostra disconformitat davant el fet que l’ajuntament hagi entregat la documentació sol·licitada pels Mossos d’Esquadra a requeriment de l’Audiència Nacional Espanyola que està investigant també el suport del nostre ajuntament a la declaració del 9 N.

 

Qualsevol aclariment o aportació que vulgueu fer al respecte la podeu fer aquí mateix o enviar un mail a [email protected]

 

#‎FEM_HO  ‪#‎CUPsistori