COMUNICAT SOBRE LA PRESÈNCIA DE LA BANDERA ESPANYOLA A L’ANTIGA CASA DE LA VILA

Després que l’equip de govern decidís penjar la bandera espanyola a l’antiga casa de la vila arrel del requeriment rebut pel jutjat contenciós administratiu número dotze de Barcelona, des de l’Assemblea Local de la CUP Torelló – Som Poble volem manifestar els següent:

  • Lamentem profundament que un símbol que ara mateix genera un ampli rebuig entre la ciutadania de Torelló i que no havia tingut presència en edificis oficials torellonencs des del restabliment de la democràcia, hagi d’encapçalar per imperatiu legal la façana de l’antiga Casa de la Vila.

 

  • Lamentem que l’equip de govern hagi fet una lectura restrictiva del requeriment i que no hagi esgotat el recorregut legal que encara era possible. La diligència rebuda per part de l’Ajuntament, concretament, demanava explicacions sobre què s’havia fet per posar remei al primer requeriment de data de 2016. Per tant doncs, no suposava una obligació estricta de penjar la bandera espanyola a l’antic ajuntament. En aquest sentit, i després de consultar-ho amb els serveis jurídics de la CUP nacional, des de la nostra Assemblea Local som de l’opinió que encara hi havia recorregut legal per recórrer i que això no tenia perquè suposar multes econòmiques. Així ho vàrem expressar a l’Alcalde en les converses que hi vàrem mantenir un cop se’ns va informar de la notificació. Pel que fa al contenciós administratiu, des del nostre grup entenem que es podrien haver donat explicacions com les que s’esbossen en les demandes dels punts següents.

 

  • Convidem a l’equip de govern a despenjar totes les banderes que onegen en els pals de l’antiga Casa de la Vila perquè aquest edifici ja no fa ni té les funcions d’Ajuntament. Fins i tot creiem que seria convenient treure’n els pals que presideixen la façana perquè han deixat de tenir una finalitat concreta.

 

  • Demanem a l’equip de govern que no col·loqui pals per penjar banderes a la façana de la finca de la nova sala de plens. Apel·lant a criteris de patrimoni històric, entenem que fer-ho podria pervertir l’essència arquitectònica d’aquest Bé Cultural d’Interès Nacional.

Sent conscients que la responsabilitat de l’equip de govern en aquest afer no és la mateixa que recau en els grups de l’oposició, com sempre hem fet en casso com aquest, des de la CUP Torelló – Som Poble ens posem al costat de l’Alcalde i del seu equip per si volen replantejar la seva decisió i fer front conjuntament a les conseqüències de la política judicial espanyola.