Nota de premsa

Ahir dimecres, tal i com estava previst, el grup municipal de la CUP Torelló - Som Poble ens vam reunir amb els veïns del carrer Rocaprevera al Casal de la Gent Gran per iniciar el procés de mediació entre aquests i el bar Atmosfera. Dues hores abans de la reunió però, els propietaris de l'establiment ens van comunicar-nos la decissió irrevocable de tancar el proper 30 de juliol, per tant la trobada no va poder seguir el guió previst. Malgrat aquesta mala notícia, vàrem considerar oportú mantenir la reunió i aquesta ens ha servit per constatar que s'hi s'hagués actuat abans el diàleg entre les parts hagués estat possible. Durant la reunió amb els veïns va quedar palès que la posició d'aquests envers les molèsties  o avantatges que comporta tenir un bar al carrer no és unànime, i que els problemes es centren a la via pública. També, es van apuntar diverses mesures que haguessin ajudat a millorar la convivència entre el dret inalienable del descans dels veïns i l'oci nocturn.

Així doncs el procés de mediació que preteniem dur a terme des de la CUPT-SP ha quedat estroncat, però el problema no queda resolt i segurament es traslladarà a una altra part del municipi. El precedent que es va fixar amb el Tsé Tsé i que ara CIU i FEM han reiterat amb més duresa contra el bar Atmosfera, fa difícil que el centre de Torelló pugui mantenir cap local nocturn. Per altra banda, creiem que aquesta política afectarà de retruc a altres sectors com el de la restauració, que veurà que molts dels clients actuals marxen a sopar fora del poble per no haver d'agafar el cotxe després. Finalment, també caldrà veure si els empresaris de l'Atmosfera es plantegen obrir cap demanda contra l'Ajuntament, ja que només fa un any i escaig que se'ls va concedir una llicència per una activitat que no han pogut dur a terme. Veurem si això acaba suposant un nou cost per tots els torellonencs.

És obvi que cal un canvi de rumb si no volem que Torelló s'acabi convertint en una zona residencial sense vida ni personalitat pròpia. Emplacem a tots els Pescallunes a reflexionar-hi i a movilitzar-se amb l'objectiu de buscar acords i solucions urgents.

CUP Torelló - Som Poble
20 de juliol de 2017