Ple ordinari 25/06/2018

El ple del passat 25 de juny va estar marcat per les reivindicacions de part de la plantilla de l’Ajuntament que sol·licita millores laborals i la d’un grup de veïnes del Barri de Montserrat que reclama recuperar la parada de bus del carrer Girona / plaça dels Lleons. Aprofitant aquesta circumstància, el nostre grup va reclamar un cop més la necessitat d’obrir els plens a la ciutadania perquè hi pugui participar directament. Pel que fa a les intervencions, aquestes foren les més destacades dels nostres regidors i regidora:

En el marc del control de l’acció de govern el nostre grup va presentar una moció perquè es sortegin com a mínim la meitat de les places del balcó de la casa de la Vila perquè qui ho vulgui pugui veure els balls de gegants i capgrossos el dia 1 d’agost, per la Festa Major. Gràcies a aquesta iniciativa, a partir del 2019 s’obrirà a la ciutadania un espai que fins ara estava reservat als càrrecs electes i a les seves persones convidades. La moció va ser recolzada per tots els grups a excepció d’ERC.

Durant el ple el nostre grup va reivindicar el dia de l’orgull LGTBI rememorant els Aldarulls de Stonewall del 28 de juny de 1969. En el marc de la lluita feminista, vàrem felicitar les impulsores del Punt Lila que s’està planificant per fer prevenció i intervenció de les agressions sexuals durant les festes del poble, i vàrem encoratjar al ple a continuar treballant amb el mateix objectiu des de les institucions.

Igualment, arran de la decisió de l’equip de govern de tornar a canviar el sentit del carrer Sant Bartomeu, vàrem protestar perquè aquesta decisió va en contra de la voluntat manifestada pel Consell de Seguretat Ciutadana i Mobilitat. Després d’un conjunt de despropòsits i improvisacions, el govern local ha deixat de banda les protestes del veïns del carrer Sant Bartomeu, les xifres que indiquen una clara reducció del trànsit al centre des de l’aplicació de la mesura, així com les recomanacions de la policia i la protecció civil pel què fa a la seguretat. Des del nostre grup continuarem treballant perquè s’apliquin les directrius fixades pel pla de mobilitat on es recomana la pacificació del centre.

Per altra banda, ja en el torn de precs i preguntes, des de la CUPT-SP vàrem reclamar a l’Alcalde que convoqui la Comissió de l’Aigua després d’advertir que el 10 d’agost d’enguany és la data límit per executar una pròrroga sobre el contracte actual. Vista la situació actual, la pròrroga és l’única possibilitat que té l’Ajuntament per  encaminar el servei cap a una gestió pública. També en aquesta part de la sessió, el nostre grup va denunciar que no es sancioni l’empresa que ha dut a terme les obres de la Sala Polivalent pels retards acumulats. Finalment, també vàrem fer una crítica constructiva del procés de pressupostos participatius celebrat durant el mes de juny i vam sol·licitar que es faci una reunió de valoració per proposar millores.

Qualsevol aclariment o aportació que vulgueu fer al respecte la podeu fer aquí mateix o enviar un mail a [email protected].  També us recordem que podeu revisar tot el ple a través de http://plenostorello.videoacta.es/ .

 

CUP TORELLÓ – SOM POBLE

28 de juny de 2018.