PLE ORDINARI 28/09/2015

Aquestes han estat les intervencions més destacades dels nostres regidors en el ple ordinari que es va celebrar ahir vespre:

• Ens vam oposar, en solitari a que l’Ajuntament de Torelló passi a formar part de la Fundació Universitària Balmes pel model educatiu privat-concertat que exerceix la Universitat de Vic. Des de la CUP Torelló – Som Poble entenem que la incorporació al Patronat per part d’algun membre de l’equip de govern és una contradicció envers els nostres postulats de defensa de la Universitat Pública i en cap cas garanteix poder-hi fer arribar les nostres opinions.

• En el ple d’ahir es va desencallar l’ordenació urbana necessària per determinar els usos religiosos al municipi. La resolució d’aquest punt, enquistat des de fa temps, permetrà igualar en drets i deures les diferents confessions que desitgin tenir espais de pregària. Les nostres conviccions laiques no han impedit que denunciéssim la discriminació que determinades comunitats han rebut per part de l’administració durant els últims anys, i ens hem facilitat per l’absència dels grups xenòfobs que en el passat no han parat de posar pals a la rodes i contaminar l’opinió pública. L’aprovació d’aquest punt suposarà bàsicament poder traslladar els usos religiosos als polígons industrials.

• Conjuntament amb la resta de grups dels consistori des de la CUP Torelló – Som Poble hem elaborat i aprovat una moció per adherir Torelló a la xarxa de municipis acollidors. Les aportacions del nostre grup en aquest punt han estat fixar els punts concrets que s’hauran de desenvolupar des del govern municipal i que en els pròxims s’hauran de començar a dur a terme. També hem recordat la responsabilitat dels països occidentals en el drama migratori que s’està vivint.

• D’acord amb el nostre programa electoral hem votat en contra l’aprovació definitiva del projecte bàsic i d’execució de la Sala Polivalent. La mida i despesa desmesurades d’un projecte que ara per ara no contempla ni l’equipament esportiu, l’excessiva dependència de finançament extern i la improvisació, han estat algunes de les raons que hem tornat a esgrimir per desmarcar-nos del projecte.

• Ja en el torn de prec i preguntes vam notificar la mortaldat de peixos que hi va haver a l’alçada de la palanca del carrer Sant Josep aquest diumenge passat. Hem demanat que se’n faci seguiment, se’n esbrinin les causes i que es depurin responsabilitats en cas de que es tracti d’alguna negligència o delicte ecològic. El Regidor Manel Romans s’ha compromès a informar-nos-en.

• Per altra banda també vam denunciar el perjudici que pels torellonencs ha suposat la implantació del servei Bus Exprés de l’empresa Sagalés. Aquest servei que en principi havia de millorar la connexió entre Osona i Barcelona, ha suposat a la pràctica la desaparició de busos directes entre la Vall del Ges i Barcelona, retallades de més del 70% en els serveis directes de Barcelona a la Vall del Ges i l’obligatorietat de fer transbord a Vic. Aquesta centralització del servei a la capital d’Osona, ha suposat a més un increment de temps en els trajectes i la possibilitat de no poder enllaçar amb els busos de destí per la descoordinació horària o pel fet de no trobar plaça a l’hora de fer el canvi. Atenent a les queixes dels usuaris el nostre grup s’ha fet ressò del cas i ha demanat a l’equip de govern que pressioni per esmenar aquesta situació.

• També vam preguntar si el nou Institut de Torelló serà una ampliació de l’Escola Marta Mata o bé serà un institut de planta nova. El regidor de govern Marc Fontserè ha derivat la decisió a la Generalitat i no ha volgut pronunciar-se sobre l’opció que prefereix l’equip de govern.

• En aquest torn vam encoratjar als torellonencs a prendre exemple de la ciutadana que va decidir denunciar a un pediatre del CAP de Torelló per vulnerar els seus drets lingüístics quan ens hem interessat per com s’havia gestionat aquest afer.

• En relació a les futures obres del carrer Sant Bartomeu vam preguntar com es desviaran les línies d’autobusos i se’ns ha respòs que s’està estudiant.

• Finalment i en relació a les eleccions nacionals de fa dos dies, vam mostrar la nostra incomoditat davant la carta enviada per Santi Vivet com a alcalde on “animava la gent a anar a votar”. Considerem que la missiva era tendenciosa, ambigua i jugava a dues aigües entre el format institucional i de partit.

• També en relació a aquests comicis hem agraït el suport dels torellonencs que va fer possible que ahir fossin segona força a Torelló darrere de Junts pel Sí.

Qualsevol aclariment o aportació que vulgueu fer al respecte la podeu fer aquí mateix o enviar un mail a [email protected]om

#FEM_HO #CUPsistori